Vorige | Volgende

Leidsestraat 57 AMSTERDAM

Huurprijs € 65.000 per jaar

Bewaar object

Omschrijving

Locatie:
De Leidsestraat is een gezellige en drukke winkelstraat gelegen op een toplocatie in het centrum van Amsterdam. Het WINKEL/WOONHUIS is gelegen tussen de Keizersgracht en de Kerkstraat, nabij het Leidseplein. In de omgeving vind je verschillende bars, cafés, restaurants, theaters, uitgaansgelegenheden en een diversiteit aan winkels.

Object:
Karakteristiek WINKEL/WOONHUIS (Monument), bestaande uit een souterrain, winkelruimte op de begane grond alsmede een 6-kamer woning met keuken en badkamer verdeeld over 4 bovengelegen verdiepingen. Het betreft een niet-zelfstandige woning. Bruto vloeroppervlak (BVO) ca. 163 m2, waarvan ca. 26 m2 winkelruimte gelegen op de begane grond en ca. 23 m2 opslagruimte gelegen in het souterrain.

Bestemming:
Volgens het bestemmingsplan 'Zuidelijke binnenstad' is een souvenirwinkel NIET toegestaan. Het paraplu-bestemmingsplan 'Winkeldiversiteit Centrum' geeft aan dat een toeristenwinkel WEL is toegestaan in de eerste bouwlaag. Een toeristenwinkel is iets anders dan een souvenirwinkel. De toelichting in het bestemmingsplan zegt het volgende:
Toeristenwinkel:
Ter toelichting op het begrip toeristenwinkel dient het volgende. Dit begrip is aanvullend op andere reeds verboden vormen van gebruik. Dit brengt bijvoorbeeld met zich mee dat daar waar de verkoop van souvenirs al verboden, dit gebruik niet mag omdat dit een souvenirwinkel is, en niet omdat dit een toeristenwinkel is. Dit voorbeeld is in de begripsomschrijving ook geëxpliceerd. Deze detailhandelsvestigingen hebben hun (vaak eenzijdige) assortiment afgestemd op dagjesmensen en toeristen. Onder dagjesmensen en toeristen worden verstaan mensen die niet werken en/of wonen in Amsterdam, maar die als vrijetijdsbesteding gebruikmaken van de recreatieve en toeristische mogelijkheden van de stad, en al dan niet in de stad overnachten. De detailhandelsvestigingen zijn gevestigd in straten waar deze categorie bezoekers veelvuldig aanwezig is.
• Assortiment: Het aanbod onderscheidt zich door de wijze van verpakking (voorverpakt in plastic, dan wel verpakt in een blikje, trommeltje, doosje of cadeauverpakking) van aanbod in lokale winkels. Een voorbeeld van dergelijke detailhandelsvestigingen zijn de toeristische kaaswinkels of winkels gespecialiseerd in Delftsblauw aardewerk. Deze gebruiksvormen zijn uitgesloten van de definitie van souvenirwinkel en vallen nu in deze nieuwe categorie. Een ander voorbeeld zijn de winkels met een breed assortiment aan artikelen die als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat in het bijzonder toeristen en/of dagjesmensen deze tijdens hun verblijf nodig kunnen hebben.

Indeling Souterrain: Kelder/opslagruimte v.v. betonvloer.
Begane grond: Entree/winkelruimte van ca. 26 m2 met toegang tot souterrain en fraaie monumentale houten trap met toegang naar 1e verdieping. Frontbreedte ca. 3.37 meter.
1e verdieping: Overloop, royale kamer gelegen aan de voorzijde met erker en vaste kast, toilet, eenvoudige L-vormig opgestelde keuken v.v. 4-pits gaskookplaat.
2e verdieping: Overloop, royale kamer gelegen aan de voorzijde met erker en vaste kast, toilet met fonteintje, eenvoudige badkamer met douche, 2 wastafels en toilet (wandcloset)
3e verdieping: Overloop, royale kamer met balkon en vaste kast gelegen aan de voorzijde, kamer met vaste kast gelegen aan de achterzijde.
4e verdieping: Overloop, royale kamer met dakkapel en vaste kast gelegen aan de voorzijde, kamer met vaste kast gelegen aan de achterzijde.

Kadastrale gegevens: Gemeente Amsterdam, sectie I, nummer 5907, groot 32 centiare.

Bijzonderheden:
• Het pand is aangewezen als een beschermd Monument Gemeentewet;
• Verwarming en warmwater middels cv-combi ketel (Nefit);
• 2 warmte units in winkelruimte aanwezig;
• Uitgebreide elektrische installatie bestaande uit 8 groepen met aardlekschakelaar;
• NEN 2580-Meetcertificaat aanwezig, Bruto vloeroppervlak (BVO) ca. 163 m2, waarvan ca. 26 m2 winkelruimte
gelegen op de begane grond en ca. 23 m2 opslagruimte gelegen in het souterrain;
• Energielabel G, index 3.71, geldig tot 18 december 2025;
• Bouwjaar 1905;
• Het gehele pand is v.v. een laminaatvloer;
• Er zijn geen isolerende voorzieningen aanwezig;
• Voorbehoud goedkeuring eigenaar;

Bijzonderheden huurcontract:
Object : Leidsestraat 57 te 1017 NV AMSTERDAM;
Huurcontract : Winkelruimte in de zin van artikel 7:290BW, model ROZ 2012;
Duur : 5 + 5 jaar + aansluitende perioden van 5 jaar;
Huurprijs : € 65.000,-- per jaar exclusief kosten electra, gas, water, telefoon, internet en overige
heffingen inzake het feitelijk gebruik;
BTW : het betreft een BTW-belaste verhuur, over de huurprijs is omzetbelasting verschuldigd;
Indexering : jaarlijks conform indexcijfers CBS;
Herziening : 5-jaarlijks conform huurcontract;
Waarborg : € 20.000,00 (ca. 3 maanden bruto huur);
Oplevering : deels gestoffeerd v.v. laminaatvloer;
Goedkeuring : voorbehoud goedkeuring eigenaar;
Overig : diverse bijzondere bepalingen van toepassing;

Deze informatie is vrijblijvend, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Kleine afwijkingen van de opgegeven afmetingen zijn mogelijk.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Bijzondere bepalingen huurcontract:
Verbouwing door verhuurder
Door en voor rekening van verhuurder zullen diverse werkzaamheden aan het pand uitgevoerd worden. Deze zullen in overleg met huurder ingepland worden.
Huurder is hiermee bekend en accoord.

Recht van reclame
In aanvulling op het gestelde in artikel 13.2 van de algemene bepalingen, heeft huurder het recht van reclame, een en ander met inachtneming van de plaatselijke verordeningen.
Huurder dient voor eigen rekening en risico zorg te dragen voor de noodzakelijke vergunningen.

Recht van verbouwing
In afwijking van het gestelde in artikel 13.1 van de algemene bepalingen, heeft huurder het recht het gehuurde te verbouwen na schriftelijke toestemming van verhuurder, welke deze toestemming niet anders dan op redelijke gronden zal onthouden. Huurder dient voor eigen rekening en risico zorg te dragen voor de noodzakelijke vergunningen.

Na ommekomst van de huurperiode en beëindiging van het huurcontract, zullen alle door huurder aangebrachte voorzieningen door en voor rekening van huurder verwijderd dienen te worden, tenzij verhuurder goedkeuring verleent aan huurder dat deze niet verwijderd behoeven te worden. In dat geval is verhuurder geen vergoeding aan huurder verschuldigd voor de voorzieningen die achter mogen blijven.

Alle onderhoud, herstel, vervanging en vernieuwing van de door huurder aangebrachte voorzieningen, komen voor rekening en risico van huurder.

Monument
Het is huurder bekend dat het gehuurde een beschermd Monument Gemeentewet is, waarbij de voorgevel en de trap op de begane grond naar de bovengelegen verdiepingen, een monumentale status hebben en NIET verwijderd of aangepast mogen worden.

Onderverhuur
Het is huurder uitdrukkelijk NIET toegestaan gedurende de looptijd van de huurovereen-komst het gehuurde, te weten de winkelruimte en de bovengelegen verdiepingen, als woonruimte onder te verhuren.

Electrische- en gasapparaten
Alle elektrische- en gasapparaten welke zich in het gehuurde bevinden (o.a. in de keuken en de badkamer) alsmede de CV-installatie en de warmte units, worden ter beschikking van huurder gesteld, doch op de werking hiervan wordt geen garantie gegeven.
Deze behoren NIET tot het gehuurde en dienen voor en door rekening van huurder onderhouden c.q. vervangen te worden indien huurder dit wenselijk acht.

Bijlagen huurcontract:
• Algemene Bepalingen Huurovereenkomst winkelruimte in de zin van artikel 7:290 BW;
• Plattegronden van het gehuurde;
• Uittreksels Kamer van Koophandel;
• Legitimatiebewijzen;
• Verhuurbrochure Galman & Versteeg Makelaars og B.V., welke onderstaande stukken bevat;
• Algemene informatie;
• Beschrijving van het pand door Wim Boerefijn;
• BAG-viewer;
• Bestemmingsplan;
• Rapport bodemloket;
• Bodemrapportage omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied;
• Energielabel;
• Energie-index rapport;
• NEN 2580 Meetcertificaat;
• Kadastrale kaart;

NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiks-oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijv. interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Voorbehouden:
Hoewel gestreefd is naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, moet ervan uitgegaan worden dat de inhoud van deze brochure slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn soms verkregen door mondelinge informatie en niet te controleren. De huurder heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn en kan zich nimmer beroepen op onbekendheid met de feiten die hij zelf had kunnen waarnemen of die kenbaar waren uit openbare registers. De makelaar kan u desgewenst verwijzen naar de desbetreffende instanties.

Verdere informatie:
Deze informatie wordt aan meerdere personen verstrekt. Aan deze gegevens kunnen GEEN rechten worden ontleend. De aanbieding van dit object dient te worden gezien als een uitnodiging tot het uitbrengen van een bod. Van belang zijnde documentatie is bij de makelaar op te vragen. Ook via uw eigen makelaar kunt u verdere informatie verkrijgen.
Deze informatie is vrijblijvend, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Kleine afwijkingen van de opgegeven afmetingen zijn mogelijk.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
BTW belast
ja
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
winkelruimte
Type
Winkelpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp winkelruimte
26 m²
In units vanaf
26 m²
Perceel
32 m²
Energielabel
Klasse G

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
I
Perceel
5907
Oppervlakte
32 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Leidsestraat 57 AMSTERDAM

naar Leidsestraat 57 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object